Om os

Hans Frisesdahl A/S blev startet op i 1958 af Hans Frisesdahl. Gennem årene bevægede firmaet sig fra at være mere maskinstation til at være en top-moderne entreprenørvirksomhed.
- I dag arbejder vi stort set med alt fra jordoverfladen og nedefter.

Sådan lyder det nærmest samstemmende fra de to direktører/ejere, Hans Jørgen og Niels Peter Frisesdahl, når der overordnet spørges om, hvad Hans Frisesdahl A/S beskæftiger sig med.

Siden starten for over 50 år siden er der sket en markant udvikling, og i dag betyder sæsonudsvingene meget mindre. Antallet af medarbejdere er dog stadig præget af sæsonudsving, men de seneste par år har antallet af medarbejdere været over de 80, og i skaren af medarbejdere findes en lang række meget stabile og trofaste, der har været der i mere end 10 og 20 år.

Arbejdet skal udføres udenfor matriklen på Estrupvej 17, men alligevel betyder så mange medarbejdere, at der er brug for mange kvadratmeter under tag til både administration, værksted og lager, og gennem årene er der jævnligt bygget til og om. Der er lavet et nyt smedeværksted samt et nyt værksted for miljøafdelingen.

- Lige nu er der ikke planlagt yderligere byggeri, men det kan hurtigt komme, og vi tror på en fortsat udvikling af virksomheden, noterer Niels Peter Frisesdahl.

På entreprenørsiden ligger de fleste opgaver indenfor en radius på omkring 50 kilometer. Det slår slet ikke til, når det gælder miljøopgaver som f.eks. oprensning ved tankstationer o.lign.:
- På miljøsiden har vi opgaver rundt i hele landet noterer Hans Jørgen Frisesdahl.

 

Den grønne farve

Ingen er i tvivl, når man støder ind i materiel eller medarbejdere hos Hans Frisesdahl A/S. Hverken biler eller personel skiller sig meget ud fra konkurrenter/kollegaer, men det gør til gengæld farven på alt omkring firmaet Frisesdahl.

Den lysegrønne farve går igen på alt lige fra de største maskiner, til skovle, afspærringsmateriel, mapperne på kontoret og i en periode også på de bolsjer, der bl.a. blev foræret til rejsegilder og lignende – det siges dog, at underbukser/trusser ikke er i den farve.
Der hersker ingen tvivl om, at der er delte meninger om farven, men til gengæld er den blevet firmaets meget tydelige varemærke. Ikke alle kender lige firmaets navn, men »det er dem med de grønne maskiner«, som det hedder, og farven giver respons.
- Den grønne farve er en go’ reklame, men det er også dyrt, noterer Hans Frisesdahl.
Farven har ikke et specielt navn. Det kræver en specialblanding for at opnå den farve, der kendetegner virksomheden, og valget af farve ligger helt i hænderne på stifteren:
- Vi sad hjemme og snakkede om valg af en farve, men der var ingen, der ville sige noget, så derfor valgte jeg denne farve, fortæller stifteren om farvevalget.
- Jeg syntes, det var en go’ farve, som jeg så udsøgte til kompressoren. Jeg måtte dog male den to gange, for den første farve var mat, men den skulle være blank, forklarer Hans Frisesdahl om valget af farve til den kompressor, der stadig står i garagen.

 

Trivsel blandt medarbejdere

Firmaet bestræber sig på minimum en gang årligt at afholde en eller anden form for aktivitet for at øge og fastholde trivslen på arbejdspladsen.
- Når man er så stor en skare af mennesker kan det være svært at kende alle – derfor rystes vi sammen på den måde, siger Hans Jørgen Frisesdahl. ”Vi har bl.a. været på Bakken for at se Cirkusrevyen og i år skal vi ”lege” Robin Hood”.

Firmaet har desuden en personaleforening som gennem tiden har arrangeret firmaets julefrokoster samt en familie-sommer-aktivitetsdag.

For også at holde alle orienteret om aktiviteterne i virksomheden udgiver firmaet et personaleblad hvert kvartal. På den måde kan man følge med og alle kan få fælles besked på en gang.

 

HANS FRISESDAHL A/S i fremtiden

Der er ingen tvivl om at Hans Jørgen og Niels Peter Frisesdahl fortsætter de gode traditioner langt ud i fremtiden.
Firmaet er bygget op omkring nogle grundsten, som betyder at ordentlighed og god kvalitet altid er i højsædet. Sagt på godt jysk: ”et ord er et ord” og for kunden er det ganske enkelt ensbetydende med at arbejdet leveres som aftalt.

Firmaet har indrettet sig således, at det er muligt at bevæge og omstille sig i den retning som markedet generelt udvikler sig. Entreprenørbranchen er på en måde uforudsigelig langt ud i fremtiden, og derfor er det vigtigt, at man spænder vidt og har en stor alsidighed i arbejdsområder.

Miljøoprensning og opbygning af afværgeanlæg er en af de store ekspertiseområder i firmaet og i samarbejde med rådgivere, er vi med til at udvikle nye metoder til hurtigere og mere effektiv oprensning af forureninger.