Hans Frisesdahl A/S blev grundlagt i 1958 af Hans Frisesdahl og har siden udviklet sig til en familiedrevet virksomhed, som nu ledes af hans sønner, Hans Jørgen og Niels Peter Frisesdahl. Virksomheden startede som en maskinstation, men gennem årerne udviklede firmaet sig til, at blive den moderne entreprenørvirksomhed, som vi kender i dag. Vores arbejdsopgaver spænder bredt fra klassiske entreprenøropgaver til mere specialiserede akut- og miljøsager. 

Siden starten for mere end 60 år siden, er der sket en stor udvikling og vækst i firmaet. De seneste år har medarbejderskaren været over 125 og i dag tæller vi omkring 150 medarbejdere. Blandt vores medarbejdere finder vi mange, der har været en stabil og trofast del af holdet i mere end 10, 20 og 25 år. Vores mest erfarne medarbejder har været en del af virksomheden i næsten 40 år.

Tidligere var vi påvirket af sæsonudsving i vores arbejde, men i dag har vores brede spektrum af opgaver gjort os mindre afhængige af dette. 

Vores arbejde udføres primært udenfor matriklen på Estrupvej 17 i Askov, men alligevel betyder så stort et antal medarbejdere, at der er brug for mange kvadratmeter til maskiner, administration, værksted og lager. I gennem årene er der derfor jævnligt blevet bygget om og til hjemme på matriklen. 

Vores grønne maskiner og medarbejdere er uundværlige, da vores arbejdsområder inden for entreprenørarbejde, miljøprojekter og akutte opgaver strækker sig over hele Danmark. Desuden har vi udvidet vores virkeområde og udført opgaver i Tyskland, Sverige, England og Grønland.

Den grønne farve

Tidligt i firmaets historie blev farven et kendetegn. Maskiner og fagpersoner skiller sig muligvis ikke meget ud fra konkurrenterne, men det gør farven derimod. Ingen er i tvivl, når de støder ind i materiel eller medarbejdere fra Hans Frisesdahl A/S. Den lysegrønne farve kommer sig nemlig af et ønske om, at være unikke og genkendelige.

Farven går igen på alt fra vores største maskiner, skovle, afspærringsmateriel, sagsmapper, bolsjeindpakning og til underbukser!

Det er muligvis ikke alle, der deler vores kærlighed til den grønne farve, men til gengæld er den blevet firmaets varemærke, og såfremt man ikke husker navnet, omtales vi ofte som ”dem med de grønne maskiner”.

Farven er ikke en standardfarve, men derimod en specialblanding, som Hans Frisesdahl A/S udvalgte for mange år siden. Her blev den første gang brugt på en kompressor, der dog måtte males to gange, da første omgang var mat, men den skulle være blank. Kompressoren har vi stadig i garagen i dag.

Trivsel blandt medarbejdere

I Hans Frisesdahl A/S vægtes medarbejdertrivsel meget højt. Firmaet bestræber sig derfor på, at der minimum 2 gange årligt afholdes en form for social aktivitet for, at øge og fastholde trivslen på arbejdspladsen. Dette gøres ved en sommerferie- og juleafslutning hjemme på firmaet. ”Med omkring 150 medarbejdere kan det være vanskeligt at kende alle, og derfor er det specielt vigtigt med arrangementer, der ryster os sammen” fortæller Hans Jørgen. Derudover har der også været ture ud af huset, som blandt andet  er gået til Djurs Sommerland, til Bakken og se Cirkusrevyen og Park rock i Skodborg. 

Firmaet har også en personaleforening, som i samarbejde med Hans Frisesdahl A/S gennem tiderne har arrangeret julefrokoster og årlige familie-aktivitetsdage m.m. 

I Hans Frisesdahl A/S er vi stolte af vores medarbejdere, og det arbejde vi udfører. Derfor udgiver vi hvert kvartal et personaleblad, hvori alle kan blive orienteret om aktiviteter og udført arbejde. Bladet udgives i samarbejde med medarbejderne for, at sikre et tilhørsforhold fra medarbejdernes side og ikke kun ledelsen. Det er derfor medarbejdernes ansvar at få sendt billeder og tekst ind, som skal med i bladet. På denne måde kan alle medarbejdere også informeres samtidig.

I 2017 var der to ansatte, som gik til ledelsen med et ønske om sundere livsstil blandt medarbejderne, hvilket fik ledelsen til at reagere med det samme. Dette resulterede i oprettelse af The Green Team, hvor fokus er at hjælpe medarbejdere med, at blive endnu grønnere, dog her i form af en sundere livsstil primært fokuserende på motion. Hver fredag fra 13.30-15.30 kan medarbejderne tilmelde sig to timers fælles motion med underviser. I løbet af de seneste år har fredagsmotionen budt på blandt andet: løbetræning, spinning, svømning, boksning, cykling og yoga. Initiativet har blandt andet også budt på et foredrag med Lindy fra ”Rigtige Mænd”, diverse cykelløb her blandt andet løbet: ”Kyst til Kyst” og nytårshockeyturnering.

pic

Hans Frisesdahl A/S i fremtiden

Der er ingen tvivl om, at vi fortsætter de gode traditioner langt ud i fremtiden. Kulturen i firmaet er bygget af grundstenene: ordentlighed og høj kvalitet. Vi lever efter den jyske sætning ”et ord er et ord”, hvilket for kunden betyder, at arbejdet leveres som aftalt.

Entreprenørbranchen er i konstant udvikling, og det er derfor vigtigt, at man spænder bredt og har stor alsidighed i de forskellige arbejdsområder. Firmaet er indrettet således, at det er muligt, at bevæge og omstille sig i den retning markedet udvikler sig.

Miljøoprensninger og opbygning af afværgeanlæg er en af de store ekspertiseområder i firmaet, og i samarbejde med rådgivere, er vi med til at udvikle nye metoder til hurtigere og mere effektiv oprensning af forureninger.