Om os

Hans Frisesdahl A/S blev startet tilbage i 1958 af Hans Frisesdahl. Dengang var det udelukkende en maskinstation, men gennem årene udviklede firmaet sig til at blive den moderne entreprenørvirksomhed, det er i dag. Og i dag arbejder vi med stort set alt fra jordoverfladen og ned.

Siden starten for mere end 50 år siden, er der sket en stor udvikling i firmaet. Og i dag betyder sæsonudsvingene meget mindre. De seneste år har medarbejderskaren været over de 80, og i dag tæller vi omkring 140 medarbejdere. Heriblandt findes en lang række meget stabile og trofaste medarbejdere, der har været der i mere end 10 og 20 år.

Arbejdet udføres primært uden for matriklen på Estrupvej 17, men alligevel betyder så stort et antal medarbejdere, at der er brug for mange kvadratmeter til både administration, værksted og lager. I gennem årene er der derfor jævnligt blevet bygget om og til. Senest blev der lavet et nyt smedeværksted samt et nyt værksted til miljøafdelingen.

Entreprenørsidens opgaver ligger oftest inden for en radius på omkring 50 km, hvorimod miljøopgaverne er placeret rundt i hele landet.   

Den grønne farve

Tidligt i firmaets historie blev farven et kendetegn. Maskiner og fagpersoner skiller sig muligvis ikke meget ud fra konkurrenterne, men det gør farven derimod. Ingen er i tvivl, når de støder ind i materiel eller medarbejdere fra Hans Frisesdahl A/S. Den lysegrønne farve kommer sig nemlig af et ønske om at være unikke og genkendelige.

Farven går igen på alt fra vores største maskiner, skovle, afspærringsmateriel, sagsmapper, bolsjeindpakning og til underbukser!

Det er muligvis ikke alle, der deler vores kærlighed til den grønne farve, men til gengæld er den blevet firmaets varemærke, og såfremt man ikke husker navnet, omtales vi ofte som ”dem med de grønne maskiner”.

Farven er ikke en standardfarve, men derimod en specialblanding, som Hans Frisesdahl A/S udvalgte fra mange år siden. Her blev den første gang brugt på en kompressor, der dog måtte males to gange, da første omgang var mat, men den skulle være blank. Kompressoren har vi stadig i garagen i dag.

 

Trivsel blandt medarbejdere

I Hans Frisesdahl A/S vægtes medarbejdertrivsel meget højt. Firmaet bestræber sig derfor efter minimum en gang årligt at afholde en form for social aktivitet for at øge og fastholde trivslen på arbejdspladsen. ”Med omkring 140 medarbejdere kan det være vanskeligt at kende alle, og derfor er det specielt vigtigt med arrangementer, der ryster os sammen” fortæller Hans Jørgen. Turen har blandt andet gået til Djurs Sommerland, til Bakken og se Cirkusrevyen og ellers har vi afholdt adskillige sommerfester på egen matrikel.

Firmaet har også en personaleforening, som gennem tiderne har arrangeret julefrokoster og årlige familie-aktivitetsdage.

I Hans Frisesdahl A/S er vi stolte af vores medarbejdere, og det arbejde vi udfører. Derfor udgiver vi hvert kvartal et personaleblad, hvori alle kan blive orienteret om aktiviteter og udført arbejde. Bladet udgives i samarbejde med medarbejderne for sikre et tilhørsforhold fra medarbejdernes side og ikke kun ledelsen. Det er derfor medarbejdernes ansvar at få sendt billeder og tekst ind, som skal med i bladet. På denne måde kan alle medarbejdere også informeres samtidig.

I 2017 var der to ansatte, som gik til ledelsen med et ønske om sundere livsstil blandt medarbejderne, og dette fik ledelsen til at reagere med det samme. Dette resulterede i oprettelse af The Green Team, hvor fokus er at hjælpe medarbejdere med at blive endnu grønnere, dog her i form af en sundere livsstil primært fokuserende på motion. Hver fredag fra 13.30-15.30 kan medarbejderne tilmelde sig to timers fælles motion med underviser. I løbet af de seneste år har fredagsmotionen budt på blandt andet: løbetræning, spinning, svømning, boksning, cykling og yoga. Initiativet har blandt andet også budt på et foredrag med Lindy fra ”Rigtige Mænd”, diverse cykelløb her blandt andet løbet ”Kyst til Kyst” og nytårshockeyturnering.

Hans Frisesdahl A/S i fremtiden

Der er ingen tvivl om, at vi fortsætter de gode traditioner langt ud i fremtiden. Kulturen i firmaet er bygget af grundstenene ordentlighed og høj kvalitet. Og vi lever efter den jyske sætning ”et ord er et ord”, hvilket for kunden betyder, at arbejdet leveres som aftalt.

Entreprenørbranchen er i konstant udvikling, og det er derfor vigtigt, at man spænder bredt og har stor alsidighed i arbejdsområder. Firmaet er indrettet således, at det er muligt at bevæge og omstille sig i den retning markedet udvikler sig.

Miljøoprensninger og opbygning af afværgeanlæg er en af de store ekspertiseområder i firmaet, og i samarbejde med rådgivere, er vi med til at udvikle nye metoder til hurtigere og mere effektiv oprensning af forureninger.